Ресторант Captain Cook представя: 7 начина за приготвяне на риба

Ресторант: Captain Cook хотел Маринела
05-11-2019

Седем са световните морета, седем са и най-вкусните традиционни начини за приготвяне на прясна риба, които дават възможност да се насладите на различни вкусове, дори ако си поръчвате всеки ден един и същи вид риба.

 

  1. ПО СИЦИЛИАНСКИ –най-традиционният за италианците начин за приготвяне на прясна риба, при който вкусът на морето се съчетава с вкуса чери домати, маслини от Лигурия, каперси и мащерка.

 

2. НА БАРБЕКЮ – печенето върху огън е най-древният познат начин да се запази чистия вкус на прясната риба.Ние я слагаме цяла върху специални дървени въглища от портокалово и палмово дърво от Амазония, които обогатяват натуралния й аромат.

 

3. В СОЛ - това е любимият начин на гръцките островитяни, които обвиват и пекат прясната риба в морска сол, за да запазят сочността на месото и аромата на море.

 

4. НА ФУРНА С ВИНО - този начин е традиционен за френските рибари от Нормандия. Виното допълва вкуса на рибата и подготвя месото й да приеме ароматните подправки, с които се пече.

 

5. НА ФУРНА С ДИВИСИЛ– изключително здравословен начин да се приготви прясната риба на пара, за да поеме максимално аромата на дивисила, който пасва на вкуса й като ръкавица.

 

6. НА ТИГАН – най-добрият начин за приготвяне на риба в азиатския свят, така че да се създаде неустоим контраст между хрупкава коричка и нежно, сочно и ароматно месо.

 

7. КОТЛЕТИ НА БАРБЕКЮ – този начин на приготвяне на риба е най-предпочитания в САЩ, тъй като носи усещане за стек от риба.