Captain Cook хотел Маринела - Captain Cook хотел Маринела

Рейтинг:

4.3/5 (168 votes cast)

видяни 25834
Адрес София, бул. Джеймс Баучер 100
Кухня морска,интернационална,средиземноморска
Места 320
Телефон 0882 999 001
Цени няма
Работно време 12.00 - 23.30
Сайт http://www.captaincook.bg
Facebook

С 10 годишна традиция и редица награди, верига ресторанти Captain Cook се е превърнал в утвърдена марка за хората, които ценят добрата кухня. Голямото разнообразие от авангардни риби, вкусно приготвените рибни специалитети, авторско суши, морски дарове, месни и вегетариански ястия радват клиентите на веригата ресторанти Captain Cook. В унисон с изискания подбор на храната е и уникалната атмосфера на ресторанта. Интересен факт свързан с интериора е,че някои от предметите са напълно автентични и са свързани с пътешествията на реално съществувалия английски мореплавател Джеймс Кук.

Подходящо за

коледни партита,новогодишни партита,фирмени тържества,медийни/публични събития,рождени дни,за ценители на виното,Срещи,семейна среща, среща с приятели, романтика

Кухня

морска,интернационална,средиземноморска

Начин на плащане

В брой - КЕШ,кредитна карта

Тип заведение

луксозен ресторант,Рибен Ресторант

Екстри

кетъринг при резервация,WI-FI

  Not found events

  Not found offers

  Not found plates

  без обедно меню

 • Ресторант Captain Cook представя: 7 начина за приготвяне на риба

  05 Nov 2019

  Седем са световните морета, седем са и най-вкусните традиционни начини за приготвяне на прясна риба, които дават възможност да се насладите на различни вкусове, дори ако си поръчвате всеки ден един и същи вид риба.

   

  1. ПО СИЦИЛИАНСКИ –най-традиционният за италианците начин за приготвяне на прясна риба, при който вкусът на морето се съчетава с вкуса чери домати, маслини от Лигурия, каперси и мащерка.

   

  2. НА БАРБЕКЮ – печенето върху огън е най-древният познат начин да се запази чистия вкус на прясната риба.Ние я слагаме цяла върху специални дървени въглища от портокалово и палмово дърво от Амазония, които обогатяват натуралния й аромат.

   

  3. В СОЛ - това е любимият начин на гръцките островитяни, които обвиват и пекат прясната риба в морска сол, за да запазят сочността на месото и аромата на море.

   

  4. НА ФУРНА С ВИНО - този начин е традиционен за френските рибари от Нормандия. Виното допълва вкуса на рибата и подготвя месото й да приеме ароматните подправки, с които се пече.

   

  5. НА ФУРНА С ДИВИСИЛ– изключително здравословен начин да се приготви прясната риба на пара, за да поеме максимално аромата на дивисила, който пасва на вкуса й като ръкавица.

   

  6. НА ТИГАН – най-добрият начин за приготвяне на риба в азиатския свят, така че да се създаде неустоим контраст между хрупкава коричка и нежно, сочно и ароматно месо.

   

  7. КОТЛЕТИ НА БАРБЕКЮ – този начин на приготвяне на риба е най-предпочитания в САЩ, тъй като носи усещане за стек от риба.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Прочети повече
 • Няма Видео