Grape Central Wine Bar & Restaurant - Винарна - Grape Central

Рейтинг:

2.9/5 (22 votes cast)

видяни 3072
Адрес София, ул. Цар Самуил 45
Кухня фюжън,българска
Места 100
Телефон 0889 82 04 44
Цени няма
Работно време 10.00 - 23.30
Сайт http://grape-central.com/
Facebook

Виното е ежедневно удоволствие за сетивата, което не трябва да е задължително скъпо или сложно. То не е проповедник, който стои на висок амвон за избран кръг от посветени, то е за всички.

Затова създадохме Grape Central. От много години дегустираме, оценяваме и пишем за вино, опитвайки се да допринесем за развитието на винената култура в България, и вече го правим на ул. Цар Самуил №45 в София.

При нас ще намерите изобилие от качествени и интересни вина, вкусна храна с особено внимание към продукта и хора, с които можете да поговорите най-вече, но не само, за вино.

Grape Central разполага с 32 седящи места, които се запълват изцяло по време на винени вечери. Случва се да не можем да приемем компании без резервация, затова направете своята още сега на 0889 820 444!

Зад проекта Grape Central стоят Ефросия Благоева, Ивайло Игнатов и Яна Петкова, добре познати имена в областта на виното у нас.

Ефросия Благоева е винен автор на свободна практика и дегустатор със сериозен опит, част от постоянния дегустационен панел на Divino.bg. Изкуствовед по образование, тя прегръща винената тема след като се дипломира в курс на Андрю Бел, председател на ASA (American Sommelier Association). Води рубрики за Amica, Story, Wine & Dine. Съосновател на клуба на софийските винолюбители и на клуб “Винен наблюдател”.Дизайнът на Grape Central е нейно дело.

Ивайло Игнатов е най-младият член на екипа, но междувременно с над 15-годишна практика в ресторантьорския бранш. Учил се от най-добрите в бранша (в периода 2004 – 2008 е управител на знаковото софийско заведение “Отвъд алеятА Зад шкафА”), със сериозни познания за храните и виното, през 2013 той открива за себе си ново амплоа и… започва да готви. Неговите идеи са основа на кухнята в Grape Central. През юли 2014 Ивайло завършва втори в класа си ниво “Cuisine de Base” в кулинарната академия “Le Cordon Bleu” в Париж.

Яна Петкова е възпитаник на Австрийската Винена Академия– клон на British Wine and Spirit Education Trust – и засега единственият за България притежател на WSET Diploma. Постоянен участник в дегустационния панел на Divino.bg, един от учредителите и основен лектор в Българската винена академия, винен консултант, съосновател на клуба “Винен Наблюдател”, винен съдия в дегустационни панели в България и чужбина (Италия, Великобритания, Румъния).

Подходящо за

коледни партита,гледане на мач,новогодишни партита,фирмени тържества

Кухня

фюжън,българска

Тип заведение

Винарна

Начин на плащане

В брой - КЕШ

Няма резултати

  Not found events

  Not found offers

  Not found plates

  без обедно меню

  Няма намерени новини

 • Няма Видео